Verjaardagskalender over belevingsgerichte zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking

Hoe kun je als begeleider met behulp van belevingsgerichte zorg inspelen op de ondersteuningsbehoeften van ouderen met een verstandelijke beperking? Het antwoord daarop heeft de AWVB nu verpakt in een bijzondere en mooi vormgegeven verjaardagskalender, boordevol tips voor zorgbegeleiders van ouderen met een verstandelijke beperking.

Ouderen met een verstandelijke beperking hebben vooral ondersteuning nodig bij emotioneel welbevinden, lichamelijk welzijn, zelfbepaling en het in stand houden van hun informele netwerk, blijkt uit onderzoek van de AWVB. Hoe kun je als begeleider met behulp van belevingsgerichte zorg inspelen op hun ondersteuningsbehoeften? Het antwoord daarop heeft de AWVB weergegeven in een bijzondere en mooi vormgegeven verjaardagskalender, boordevol tips over het inzetten van belevingsgerichte zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking. De uitnodigende uitstraling van de kalender in combinatie met de direct toepasbare inhoud, maakt het tot een item dat niet mag ontbreken op de werkplek van begeleiders van ouderen met een verstandelijke beperking!

De inhoud van de kalender is direct gebaseerd op de resultaten van het promotieonderzoek van science practitioner Marloes Thalen (AWVB/Philadelphia) naar belevingsgerichte zorg bij ouderen met een verstandelijke beperking. Zij werd begeleid door haar promotor prof. dr. Petri Embregts en co-promotor dr. Karin Volkers.

Wil je meer weten of dit (gratis) praktijkproduct bestellen? Mail naar awvb@tilburguniversity.edu

Verjaardagskalender-300px