Zorgorganisatie ORO nieuwe partner AWVB

Stichting ORO, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand is vanaf 1 juli 2023 partner van de AWVB. Het zorggebied van ORO ligt in Zuidoost-Brabant (De Peelregio).

Binnen de AWVB werken we met onze partners structureel en duurzaam samen aan het ontwikkelen en delen van kennis via wetenschappelijk onderzoek. Met als doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking en het optimaliseren van de zorg voor en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Om daarmee hun plek in de samenleving te versterken.

Prof. dr. Petri Embregts van de AWVB: “We bepalen samen met wetenschappers, zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen uit de praktijk welke onderwerpen belangrijk zijn en waar kennis ontbreekt. Vanuit deze nauwe samenwerking komen we tot kennisvragen die van belang zijn voor zowel praktijk als wetenschap. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek dat we samen met onze partners vormgeven, maken we toepasbaar voor de praktijk.”

Het samenwerkingsverband van de AWVB bestaat met het aansluiten van ORO uit 17 zorgorganisaties (Amarant, Amerpoort, ASVZ, Cello, Dichterbij, Elver, Koraal, Lunet zorg, ORO, Prisma, SDW, Severinus, Sherpa, S&L, SWZ, Tragel en Zuidwester), de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een licht verstandelijke beperking LFB en Tranzo/Tilburg University.

ORO nieuwe partner – verkleind