Zorgorganisatie Cello sluit zich aan bij de AWVB

Zorgorganisatie Cello is per 1 september 2022 aangesloten bij de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University). Cello biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Vught/Den Bosch.

Het samenwerkingsverband van de AWVB bestaat hiermee uit 16 zorgorganisaties (Amarant, Amerpoort, ASVZ, Cello, Dichterbij, Elver, Koraal, Lunet zorg, Prisma, SDW, Severinus, Sherpa, S&L, SWZ, Tragel en Zuidwester), de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een licht verstandelijke beperking LFB en Tranzo/Tilburg University.

Samen met prof. dr. Petri Embregts werken deze partners structureel samen aan het ontwikkelen en delen van kennis. Met als doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking en het optimaliseren van de zorg voor en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Om daarmee hun plek in de samenleving te versterken.

Embregts: “Een belangrijk uitgangspunt van de AWVB is dat wetenschappelijke kennis, professionele kennis en ervaringskennis gelijkwaardig zijn aan elkaar. Ons onderzoek vindt dan ook plaats in co-creatie met mensen met een verstandelijke beperking, hun naasten en (zorg)professionals. Daarnaast vertalen we de resultaten in toegankelijke en direct toepasbare producten voor de praktijk.”

aansluiting Cello – uitsnede