AWVB werkt samen met Avans Hogeschool

Professor Petri Embregts van de AWVB en lector Janine Janssen van Avans Hogeschool slaan de handen ineen om wetenschappelijke kennis over het leven met een verstandelijke beperking toegankelijk te maken voor het hbo. Daarmee hopen zij toekomstige zorgprofessionals nog beter voor te kunnen bereiden op hun belangrijke werk.

De samenwerking tussen de Academische Werkplaats Leven met verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University) en het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties van Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht van Avans Hogeschool is op 1 september 2023 officieel van start gegaan. Doel is het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over het leven met een verstandelijke beperking en het actief inzetten van die kennis binnen verschillende academies van Avans Hogeschool. Daarbij staan de AWVB en Avans ook stil bij de kwetsbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking. Door de reeds ontwikkelde kennis binnen de AWVB te ontsluiten voor studenten van Avans Hogeschool en andere hogescholen, hopen beide organisaties toekomstige zorgprofessionals nog beter voor te kunnen bereiden op hun belangrijke werk.

Gedetacheerd

Vanaf de start van het huidige academiejaar is Ellis van Akkerveeken (docent Sociale Studies en docentonderzoeker bij het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht) vanuit Avans Hogeschool één dag per week gedetacheerd bij de AWVB. Zij richt zich op het ontwikkelen van een online magazine (digizine) over diverse thema’s waar mensen met een verstandelijke beperking, hun naasten en zorgprofessionals mee te maken kunnen hebben. De inhoud komt tot stand op basis van kennis uit recent wetenschappelijk onderzoek.

Drieluik Avans_600x200px_witruimte4