Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking toert het land door

De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, School of Social and Behavioral Sciences, Tilburg University) toerde in 2022 en 2023 langs al haar partnerorganisaties. De Academische Werkplaats bracht met de ‘AWVB on tour’ kennis uit haar onderzoek letterlijk naar de praktijk van de gehandicaptenzorg.

Het toekomstbestendig maken van de langdurige zorg brengt vraagstukken met zich mee op het gebied van bijvoorbeeld de rol van mantelzorgers, personeelskrapte, de mogelijkheden van e-health en de eigen regie van mensen met een zorgvraag. Dat geldt ook voor de gehandicaptenzorg. Onderzoekers van de AWVB denken mee in oplossingen. Tijdens de ‘AWVB on tour’ deelden prof. Petri Embregts en haar team de door hen ontwikkelde kennis met de praktijk van verschillende zorgorganisaties. In lezingen en workshops op maat voor mensen met een verstandelijke beperking, hun familie en de vele zorgprofessionals die werken bij de partnerorganisaties van de AWVB. De onderzoeksthema’s die aan bod kwamen waren: Eigen regie & ervaringsdeskundigheid, Familie, E-health en Kwaliteitszorg & vakmanschap.

Met de ‘AWVB on tour’ vierde de AWVB haar 10-jarig bestaan. Tien jaar verbinding tussen onderzoek en praktijk. Naast het delen van kennis uit onze onderzoeken, was de tour ook een feestelijk bezoek aan onze partnerorganisaties, die een belangrijke rol spelen in die verbinding tussen onderzoek en praktijk. Want wie jarig is, trakteert!

Filmpje ‘AWVB on tour’

AWVB on tour_1 (bijgesneden)